NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 d'abril de 2024 | Engràcia    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Primavera > Setmana Santa > Aplecs, mercats i fires


il·lustració de la notícia
 Festa de les Ofrenes
Vallcanera i Sils (la Selva)
Els pobles de Vallcanera i Sils celebren l'Aplec de les Ofrenes, també conegut com a Festa del Pa i l'Empenta. Es tracta d'un peculiar ritus de protecció que, pels volts de Rams i abans de l'inici de la Setmana Santa, posa de manifest la sacralitat del pa entre la comunitat cristiana.


il·lustració de la notícia
 Mercat dels tortells
Bàscara (l'Alt Empordà)
Cada diumenge abans de Rams, Bàscara acull el tradicional Mercat de Tortells, una fira artesanal que gira al voltant d'aquesta dolça menja que, a les comarques gironines, els fadrins acostumen a regalar als seus fillols el dia de Rams.


il·lustració de la notícia
 Fira Mercat i Monacàlia
Navarcles (el Bages)
Navarcles celebra cada any la Fira-Mercat, un esdeveniment comercial tradicional que inclou una fira medieval amb espectacles de carrer que recreen diferents aspectes de l'activitat diària dels segles X i XI al municipi.


il·lustració de la notícia
 Trobada Gegantera de Pasqua
Vilafranca de Conflent (el Conflent)
La colla gegantera de Vilafranca de Conflent organitza, el Diumenge de Resurrecció, la Trobada Gegantera de Pasqua, la més veterana de Catalunya Nord, fins i tot més que la de Perpinyà. Mitja dotzena de colles del Sud s'hi desplacen per viure amb intensitat una festa que implica a tota la població.


Festa de l'Arbre i Homenatge als Poetes de Santiga a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) - la festa va nèixer, ara fa vint anys, amb la voluntat de conscienciar sobre la importància de la preservació de l'entorn natural. Amb el temps la celebració ha esdevingut un esdeveniment cultural dedicat a conèixer l'obra d'algun dels poetes catalans més importants. Telèfon: 93.574.32.34
Fira Mercat de Sant Ponç a Mataró (el Maresme) - fira d'alimentació artesanal que es celebra el cap de setmana del diumenge de Rams pels volts de la Plaça de l'Ajuntament.
Mercat del brunyol a Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) - els típics brunyols de triangle de Sant Feliu de Guíxols i també els tradicionals de l'Empordà són els protagonistes del mercat que se celebra el divendres sant i el dissabte al matí davant del monestir d'aquesta localitat baix-empordanesa. També s'hi fa un Concurs de Brunyols.
Mercat de Palmes i Palmons a Valls (l'Alt Camp) - un dels mercats més típics de l’any, a la capital de l’Alt Camp. El Mercat de Palmes i Palmons, inclou el mercat setmanal del dimecres escampat pels diversos carrers comercials de Valls: El Pati, amb parades de palmes i palmons; plantes i flors, el passeig dels Caputxins, la Muralla del Castell, la plaça de l’Oli i els carrers de la Carnisseria, baixada del Puntarró, Sant Oleguer... l’oferta extesa pel nucli antic de Valls.
Mercat Medieval de Calonge (el Baix Empordà) - dissabte i diumenge de Setmana Santa.

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org