Ecosistema: Festes d'altres cultures > Festes d'Àsia > Festes de l'India

Krixna Janmashtami
Mumbai (India)
A Mumbai, capital de l’estat de Maharashtra, el tercer més gran de l'India i el segon més poblat, la festa del naixement de Krixna es caracteritza pel Dahi Handi, una pràctica alegre, intensa i trepidant protagonitzada per centenars de milers de nois joves que competeixen per fer construccions humanes cada vegada més altes.

Krixna Janmashtami
Tota l'India
La festa del naixement de Krixna es celebra a tota l’India hinduista amb recreacions parlades de la seva llegenda, balls i ofrenes a les imatges que el representen i amb la pràctica del Dahi Handi, l’aixecament d’unes estructures humanes molt semblants als nostres castells.

Naryial Purnima
Tots els pobles d'origen koli
L'ofrena massiva i comunitària de cocos al mar és el principal element del Naryial Purnima, una cerimònia celebrada pels pescadors de la costa oest de l'Índia que té per objectiu demanar protecció davant les calamitats naturals.

Raksha Bandhan
Univers hinduista
El Raksha Bandhan és una diada important dins el calendari hinduista de la Índia. Celebrada en el mes de Shrawan, el més sagrat pels hinduistes, en plens monzons, la diada inclou diversos ritus al voltant d'un fil considerat protector i la celebració d'un acte per estrènyer els vincles entre els germans.

Ganeix Txaturti
Mumbai (Maharastra, Índia)
Cada any a finals d'agost/principis de setembre, la ciutat de Mumbai celebra una de les festes populars més multitudinàries del món: el Ganeix Txaturti. Les celebracions duren deu dies i acaben amb les tradicionals immersions al mar de les imatges -de totes mides i formes- de Ganeix, el popular déu hindú amb rostre d'elefant.

Nariyal Purnima - festa que marca l’inici de la temporada de pesca i la fi de l’època de pluja dels monzons. Especialment celebrada a Mumbai, aquest dia els pescadors "koli" i llurs famílies elaboren ofrenes de coco (Nariyal) que deixen anar al mar al déu Varuna (déu de la pluja) i a Samudra (déu del Mar) i per això també es coneix com a Festa del Coco.
Krishna Janmashtami - es tracta de la celebració del naixement de Krishna, una de les divinitats més conegudes i populars de l’hinduisme, i es celebra a tota l'Índia. A Mumbai es fa el Dahi Handi, que consisteix en aixecar estructures humanes per tal d’arribar a trencar una olla que hi ha a certa alçada. També es fan les Krishna Ras Leela, unes obres de teatre amateur que escenifiquen diversos paratges de la vida d’aquesta divinitat. Durant aquests dies la gent visita els Janamashtmi Jhanki, una espècie de pessebres d'autòmats que també recullen diverses escenes de la vida de Krishna.

Eternal Ganesha. From Birth to Rebirth
Mehta, Gita / Thames & Hudson