Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques > Festes i fires de la poma

Fira de la Poma
Barbens (el Pla d'Urgell)
Cada any els habitants de Barbens dediquen una celebració a la fruita que ha estat i és encara un dels principals actius agrícoles de la vila. La festa té lloc el tercer cap de setmana d’octubre, sempre després del 12, i s’hi celebra que s’han acabat les tasques de recollida de pomes al camp.

Fira de la Poma
l'Armentera (l'Alt Empordà)
Situada entre camps de pomeres, a tocar del riu Fluvià, l'Armentera celebra cada any a l'octubre la Fira de la Poma, un esdeveniment que mobilitza bona part del poble i que està encaminat a la promoció d’aquest producte amb la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. La celebració es complementa amb diverses activitats culturals.

Fira de la poma
Ullà (el Baix Empordà)
Ullà celebra la seva relació amb la poma i les pomeres amb una festa que, organitzada al voltant d'una fira que té lloc cada any el tercer cap de setmana d'octubre, celebra la fi de les tasques al camp i la collita d'aquest apreciat fruit.

Fira de la Poma a Ullà (el Baix Empordà) - L'Ajuntament d'Ullà i les cooperatives productores de fruita dolça han decidit promoure el món de la poma al municipi. Els visitants poden adquirir bosses de pomes, comprar postres fetes per la gent del poble en què la poma és l'element principal i degustar suc de poma fet al moment. La fira, en el nucli antic del poble, es complementa amb parades d'artesans. I, a la capella de Sant Andreu es pot veure, organitzada per Mas Badia, una exposició sobre les diverses varietats que hi ha d'aquesta fruita. El tercer diumenge d'octubre. Telèfon: 972.758.442
Festa de la Poma a Corbins (el Segrià) - actualment se celebra durant el mes d’octubre. És una festa de recent creació, que es realitza per cloure la campanya de la recollida de fruita. Destaca la celebració de la festa de la cassola. Telèfon: 973.190.117
Fira de la poma i la pera a Vilobí d'Onyar (la Selva) - a finals de setembre a l'entorn de l’agrobotiga El Forn, l’entitat organitzadora de l’acte. A banda de la fruita, el mercat firal atrau cada any expositors variats d’oficis artesans, així com iniciatives diverses, que marquen un estil propi i un model acostat a la vida natural. Telèfon: 972 473 026
Festa de la Poma de la vall de Rojà (el Conflent) - s'organitza alternativament entre Saorra i Fullà, al Conflent, a finals d'octubre, un diumenge tot el dia. A més de les tradicionals parades de pomes i productes artesanals de la vall hi ha actuació de gegants i animacions musicals i sardanes.

La cuina de la poma
Thibaut i Comelade, Eliana / Edicions Cossetània