NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Hivern > Les Falles > Les Falles a la ciutat de València


il·lustració de la notícia
 La Setmana Fallera
València (l'Horta)
Aquests dies la ciutat de València i moltes altres poblacions del País Valencià celebren la seva festa més important, un conjunt d'actes que es preparen des de fa un any i que tenen en la setmana del 15 al 19 de març, l'anomenada Setmana Fallera, el seu màxim clímax i intensitat.


il·lustració de la notícia
 Mascletades
València (l'Horta)
Cada any de l’1 al 19 de març, el centre de la ciutat de València es paralitza durant unes hores: a les dues del migdia en punt es dispara una gran mascletà, una impressionant simfonia de trons que fa embogir els milers d’espectadors que es reuneixen allí per viure i sentir una de les expressions més genuïnes de la cultura valenciana.


Distrito Fallas - informació i cultura de les Falles de València amb un pessic de llima, amb complement de fotos, ressenyes de llibres i humor, segons recepta de Candreu.
Falla Josep Maria Haro-Poeta Mas i Ros - informació sobre la nostra comissió fallera del barri d'Algirós, i sobre les falles en general.
Especial Falles - informació turística sobre las Falles de la ciutat de València. Inclou el programa oficial de l'any en curs, Rutes de Falles, Història... Telèfon: 96.369.41.23
Comissió fallera del Carrer de Baix, València (l'Horta) - comissió fallera amb més de 150 anys d'història, himne propi i diferents premis de reconeixement a la seva tradició fallera.
Falla Arrancapins, València (l'Horta) - la Falla Arrancapins no ofereix títols honorífics, pretenen donar veu i un lloc de treball per tornar a inventar una festa única, desaprofitada, manipulada, encotillada i desarrelada a l'espai i el temps del nostre país. El 1908 es plantava, per primera vegada, una falla al carrer d'Arrancapins. S'autoanomenen com "l'excepció que confirma la regla" del món faller.
Falla Verge de la Fontsanta de València (l'Horta) - pàgina oficial de la Comissió Fallera Barri Verge de la Fontsanta, on trobareu noticies sobre les nostres festes i la nostra comissió.
Malalt de Falles El primer bloc sobre Falles, amb una visió de la festa fallera diferent del tòpic. Falles en general, cap i casal, comarques, tota temàtica fallera té cabuda Telèfon: 639.42.63.65
Les Falles de València - vídeo que mostra perfectament les principals característiques de les Falles de València. Tot sobre Les Falles de València, una de les festes del foc més espectaculars de tot el món, declarada d'Interès Turístic Internacional en 1965 i inclosa l'any 2016 en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
La festa de les Falles de València (UNESCO) - celebrada per saludar l'arribada de la primavera per comunitats de la ciutat i la regió de València i per la diàspora valenciana emigrada a l'estranger, aquesta festa tradicional es caracteritza per la construcció i instal·lació d'enormes grups escultòrics (falles) compostos per efigies caricaturesques (ninots), que els artistes i artesans locals creen inspirant-se en esdeveniments de l'actualitat política i social. Les falles s'erigeixen a les places de la ciutat entre el 14 i el 19 de març i se'ls cala foc aquest últim dia, que marca la fi de les festes. Mentre dura la festa desfilen pels carrers bandes de música, el públic menja a l'aire lliure i es disparen nombrosos castells de focs artificials. S'escull una reina de la festa, la “Fallera Major”, que assumeix la tasca de promoure la festivitat durant un any, encoratjant la població local i els visitants a contribuir a la preparació de les festes i participar-hi. Les pràctiques i els coneixements vinculats a aquest element del patrimoni cultural es transmeten a les famílies, i en particular dins de les dinasties d'artistes i artesans fabricants de ninots que s'agrupen en gremis constituïts al si de les comunitats ciutadanes participants. Les Falles de València propicien la creativitat col·lectiva i la salvaguarda de les arts i artesanies tradicionals. També constitueixen un motiu d'orgull per a les comunitats i contribueixen a forjar la identitat cultural i la cohesió social. En el passat, aquesta festa va permetre també que es preservés la llengua valenciana quan se'n va prohibir l'ús.

Enviar articleEnviar enllaç



La ciudad ritual. La fiesta de las Fallas
Ariño Villaroya, Antonio / Anthropos
El libro muestra la evolución de las fiestas en la ciudad de Valencia entre ...

comprar
Arrancapins: un segle de falles (1908-2008)
Hernández Martí, Gil-Manuel / Falla Arrancapins
Un estudi històric del professor Gil-Manuel Hernàndez sobre la falla Arrancapins....

comprar
Arrancapins en la memòria. Cent anys d'imatges
Diversos autors, / Falla Arrancapins
En aquest llibre hi ha un recull de fotografies expressament seleccionades ...

Falles i franquisme a València
Hernández Martí, Gil-Manuel / Editorial Afers
Les falles no sols constitueixen la mostra més emblemàtica de l’associacionisme ...

comprar
La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista
Hernández Martí, Gil-Manuel / Publicacions de la Universitat de València (PUV)
Cada festa és un producte del seu temps, modelat per les relacions de poder ...

Fallas. Delirio mediterráneo
Diversos autors, / Federico Domenech, S.A
Llibre signat conjuntament per Ángeles Arazo (text) i Francesc Jarque (fotografies) ...

llegir
Arrancapins, una illa fallera
Hernández Martí, Gil-Manuel / festes.org
A mitjans dels anys setanta, la petita comissió d’Àngel Guimerà-Pintor ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org