Calendari: Festes d'Hivern > Les Falles > Les Falles fora de València

Les Falles
Diferents poblacions del País Valencià
Tot i que sovint s'identifica les Falles amb la ciutat de València, són més de 90 les poblacions d’arreu del País Valencià que també planten i cremen aquests monumentals ninots satírics. Torrent, Alzira, Sagunt, Sueca, Cullera, Dènia, Borriana, Xàtiva, Paterna, entre moltes d’altres, també celebren aquesta festa.

Les Falles
Xàtiva (la Costera)
Igual que altres poblacions del País Valencià, la localitat de Xàtiva celebra, pels volts de Sant Josep, la Setmana Fallera. Una setmana de passacarrers i desfilades, de foc i petards, de música i àpats copiosos i, sobretot, uns dies plens d'emocions compartides.

Les Falles
Benicarló (el Baix Maestrat)
La de Benicarló és la festa de les falles que més al nord del País Valencià se celebra. Durant més de deu dies les escultures de la burla, els monuments fallers, són l'epicentre de mascletàs, despertàs, ofrenes de flors i altres actes que configuren una festa jove, nascuda l'any 1973, però que ja és un del referents en el calendari festiu local.

Les falles a Dènia (La Marina Alta) - la nit del 19 de març Dénia crema les seves falles. Un procés d'un any de feina que portarà a les brases a les monumentals fogueres que satiritzen aspectes concrets de la vida política i social en clau local.
Falla Rei en Jaume I el Conqueridor de Carcaixent (Ribera Alta)
Setmana fallera a Alzira (Ribera Alta) - la setmana fallera és un conjunt de celebracions festives que tenen lloc a Alzira i qua culminen amb la cremà de les falles. Amb la "despertà", les desfilades de Les comissions acompanyades per les bandes de música , la "mascletá", etc
Junta Local fallera de Benicarló (Baix Maestrat) - web oficial d'aquesta entitat que agrupa les comissions falleres de Benicarló.
Falla valenciana a Es Pujols de Formentera - els residents valencians de Formentera fan una falla a Es Pujols per celebrar la festivitat de Sant Josep.
Les falles de Gandia (la Safor) - completíssima web de "La Junta. Federació de Falles de Gàndia". Amb tota la informació de la història, les comissions falleres, les falleres majors, un gran recull d'imatges, l'agenda i les últimes notícies referents a la festa. Telèfon: 96.295.95.35
Comissió Falla Malva a Alzira (la Ribera Alta) - esta Comissió nasqué el 9 de maig de l'any 1983 i s'ha distingit, des dels seus inicis, per la gran qualitat dels seus llibres, com així ho corroboren els nombrosos premis atorgats.
Associació Cultural Falla Campament a Sagunt (l'Horta) - associació amb una gran activitat durant l'any, destacant la comissió preparatòria de les falles.
Falla Penya el Mocador de Sagunt - plana web de la Falla Penya el Mocador, de la ciutat de Sagunt. Telèfon: 635.19.02.80
Falles de Cullera (la Ribera Baixa) - es celebren des de l'any 1986. La Junta Local Fallera de Cullera és l’òrgan col.lectiu que exerceix la funció rectora i coordinadora de la celebració dels festejos i tota classe d’actes relacionats amb les Falles de Cullera.
Falla Sant Josep d'Alginet (la Ribera Alta) - web d'aquesta falla d'Alginet, amb fotos d'edicions anteriors, programa d'actes, etc
Falla la Manta al Coll d'Alginet (la Ribera Alta) - una nit de festes de 1998, en un sopar de la carretera, una colla d'amics raonant mig en seriosament mig en broma, pensem en fer una nova comissió fallera. El dia de la festa grossa acompanyant a San Josep a l'ermita ho comentem a un altra colla i aquells diuen, avant !!!
Falla La Dolçaina d'Alginet (la Ribera Alta) - web d'aquesta falla amb calendari d'actes, galeries de fotos, llibrets descarregables, etc
Associació Estudis Fallers de Xàtiva - som una associació cultural, sense ànim de lucre i sense cap lligam amb qualsevol institució política, social o cultural, que no siga la de mera col·laboració entre institucions amb un denominador comú: l’estima per les falles. L’Associació es dedica a l’entorn faller propi de la ciutat de Xàtiva, en la qual conviuen les falles que són l’objecte de la nostra dedicació. En elles centrem el nostre estudi i la nostra investigació, per tal de poder aprofundir en el seu coneixement. Al temps, volem que aquesta Associació siga una plataforma de divulgació del coneixement.

Les falles fundacionals de Gandia
Coll Fornés, Josep Joan / Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell