Calendari: Festes d'Estiu > Concursos > Concursos de focs d'artifici

Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials
Tarragona (el Tarragonès)
Cada any durant la primera setmana completa de juliol empreses pirotècniques procedents de diversos indrets del món fan esclatar tones de pólvora a la Platja del Miracle de Tarragona en el marc d'un dels concursos de focs d'artifici més importants d'Europa.

Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava
Blanes (la Selva)
La Festa Major de Blanes es celebra pels volts del 26 de juliol, diada de Santa Anna, patrona de la vila. Les celebracions duren diversos dies entre el cap de setmana anterior i el següent i tenen com a acte estrella el Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava conegut popularment com a “Focs de Blanes”.

Concurs de focs artificials de Reus (el Baix Camp) - s'anomena concurs de focs «Frec a Frec» i es fa en el marc de la Festa Major de Sant Pere. La pìrotècnia guanyadora dispara el castell de focs de Misericòrdia. El guanyador del concurs es decideix per decisió d'un jurat format per periodistes, tècnics de serveis culturals i de la regidoria d'Emergències de l'Ajuntament i un responsable del Servei de Protecció Civil.
Concurs Internacional de Focs d'Artifici d'Alacant (l'Alacantí) - la ciutat d’Alacant celebra, pels volts del 24 de juny, una de les seves festes més importants, la de les Fogueres de Sant Joan. La celebració, que té les seves arrels en les piles d’andròmines que es cremaven durant la nit de Sant Joan, ha adoptat el model de les falles de València. En el marc d’aquesta festa se celebren diversos concursos i exhibicions pirotècniques, com un concurs de castells de focs i un concurs de mascletades nocturnes, «Pólvora a la nit».