Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Miquel > Fires

Fira de Sant Miquel i Festes de Tardor
Lleida (el Segrià)
Els lleidatans i lleidatanes celebren, cada any pels volts del 29 de setembre, un dels moments més importants de tot el seu calendari festiu, amb la Fira Agrària de Sant Miquel i les Festes de Tardor. Es tracta d'un conjunt d'activitats, originat al voltant d'una fira agrícola i ramadera, que marca l'arribada de la tardor.

Fira comarcal de Sant Miquel
Hostalric (la Selva)
Els antics carrers d’Hostalric acullen cada any una nova edició de la Fira Comarcal de Sant Miquel, una celebració popular que és hereva d’un antic mercat de bestiar medieval. Durant dos dies hi ha portes obertes de la muralla i visites guiades pel nucli antic i el castell, entre d'altres activitats.

Fira agrària de Sant Miquel de Lleida (el Segrià) - la Fira Agrària de Sant Miquel reuneix una completa oferta de maquinària agrícola i és la gran cita del sector agrari del segon semestre de l’any. Telèfon: 973 70 50 00
Fira de Bestiar de Fontalba, Queralbs (el Ripollès) - fira de bestiar i mostra artesana que es celebra a finals de setembre.
Fira de Sant Miquel a Santpedor (el Bages) - fira ramadera i agrícola, el cap de setmana més proper al 29 de setembre. Amb diversos actes festius, com cercavila d'elements de cultura popular i vaquetes. Data del segle XII. Telèfon: 93.827.28.28
Fira de bastons a Llíria (el Camp de Túria) - en el marc de la festa major, es celebra una fira de bastons, tant com a eina de treball a les muntanyes com a eina per a fer més còmode el caminar. S'hi poden veure i comprar tot tipus de gaiatos i gaiates, crosses que els pastors i les persones més majors de la rodalia utilitzen.