Calendari: Festes d'Hivern > Festes i fires gastronòmiques > La xatonada

Ruta del xató
Garraf, Alt i Baix Penedès
El xató és un plat típic del Garraf i del Penedès que té els seus orígens en la cerimònia d'aixetonar la bóta de vi. En l'actualitat, el plat compta amb una iniciativa única, la Ruta del Xató, un recorregut gastronòmic per les principals poblacions que tenen tradició en l'elaboració d'aquesta exquisidesa culinària.

La Ruta del Xató - web oficial d'aquesta iniciativa que compta amb vuit municipis adscrits: Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Cunit i Calafell, en els que es celebren xatonades populars.
Xatonada Popular al Vendrell (el Baix Penedès) - el primer cap de setmana de febrer, festa gastronòmica al bressol del xató. Amb el "Concurs de Mestres Xatonaires" (des de 1987) i l' "Exhibició de Xatonaires Infantils" (des de1988). Telèfon: 977.16.64.00

Diversos autors, / Ruta del Xató
Calendari de la Ruta del Xató 2006-07, que engloba els municipis del Vendrell, ...