País Valenciā

Proveīdors

Subscripciķ

Quč és
Espaņol/English
Calendari: Festes d'Hivern > Festes i fires gastronōmiques > Festes i fires de l'espārrec

Celebracions dedicades als espārrecs, també anomenats "espārgols" (Empordā, Garrotxa, Pla de l'Estany, etc), les llargues tiges verdes que surten de l'esparreguera a finals d'hivern i principis de primavera. N'hi ha de boscans i de cultivats. Els boscans es fan a partir de mitjans de febrer en marges i boscos de les terres baixes.

ilˇlustraciķ de la notícia
 Temps d'espārrecs
Diferents poblacions
Els espārrecs o espārgols sķn uns brots verds, drets i tendres que surten als marges o als boscos del nostre país quan l’hivern ja marxa i la primavera treu el nas. Els espārrecs, com els bolets, han generat algunes fires i festes.

Festa de l'espārrec a Badalona (Barcelončs) - acabat el Carnaval, molts badalonins es desplacen a terres de Tarragona, i tornen amb manats d'espārrecs que els serveixen per muntar aquesta festa gastronōmica, que inclou una degustaciķ de truites, acompanyades de pa amb tomāquet i cansalada. Telčfon: 93 383 39 08.
Festa de l’Espārrec a Borrassā (l'Alt Empordā) - inclou el Concurs de caįadors d’espārrecs, que es fa al matí i un dinar popular. Els espārrecs caįats serveixen per elaborar les truites d’espārrec que se serveixen a l’āpat. Menú del dinar: refrigeri, truita d’espārrecs, botifarra i pollastre, gelat, vi, aigua, cava, cafč i gotes.
Fira de l’Espārrec al Port de la Selva (l'Alt Empordā) - un cap de setmana de mitjans de marį. Amb un Concurs de caįar espārrecs, exposicions culturals, exposiciķ de receptes de plats elaborats amb espārrecs boscans a cārrec dels restaurants i bars del poble, degustacions de plats amb espārrecs, una fira local de comerį i d’artesania, passis de documentals, etc Telčfon: 972 387 025
Festa de l'oli i l'espārrec al Godall (el Montsiā) - durant dos dies el Godall celebra una festa dedicada a donar a cončixer les virtuts de dos dels seus productes autōctons, l'oli i els espārrecs, amb degustacions, visites guiades, concursos i altres activitats per a tothom.

Enviar articleEnviar enllaį