Dimecres, 8 de maig de 2024 | Miquelet    cerca       subscriu-te
Ecosistema: Cultura popular > Oficis artesans > Oficis de la farina

Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines - plataforma on els Flequers Artesans de les comarques gironines transmetem tota la informació i novetats relacionades amb el nostre gremi i on volem manifestar, alhora, la nostra incondicional estima pel nostre producte més preciat: el pa artesà. Telèfon: 627.92.50.46
Gremi de Flequers de la Província de Barcelona - organització d’àmbit provincial que agrupa empresaris fabricants I venedors de pa, brioixeria I/o pastisseria que realitzen activitats dins la província de Barcelona. Els objectius del Gremi són representar, gestionar i defensar els interessos econòmics, socials, culturals I professionals dels seus afiliats. Telèfon: 93.487.18.18
Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers - institució formada pel Gremi de Flequers de Barcelona, de la Provincia de Barcelona, de Lleida, Girona i Tarragona, que defensa els interessos de la forneria catalana i agrupa als professionals d’aquest sector. Telèfon: 93.487.18.18
Gremi de forners de les terres de Lleida - institució que des del 1902 agrupa, informa, forma i defensa els forners de les terres de Lleida. El futur passa per la formació especialitzada de qualitat, que ens doni recursos per a poder elaborar a la manera tradicional, amb unes matèries primeres de proximitat i de gran aport nutricional. Això és el que ens ha de diferenciar als forners artesans. Amb aquesta finalitat hem inaugurat recentment l’Aula del Gremi de forners/es, un espai obert a aprendre de grans professionals i compartir experiències del nostre dia a dia en la nostra professió. Telèfon: 973.273.638
Forners Artesans de les comarques de Tarragona - trobareu informació dels productes, serveis i dels forns tradicionals, "els de tota la vida", que són on s'elabora cada nit l'autèntic pa. Per identificar-nos hem creat un distintiu de marca amb una placa que diu "Forns artesans de les comarques de Tarragona". Els forners estem agrupats, dins la Federació Provincial, en Gremis Comarcals on es faciliten assessorament, formació i serveis professionals específics. Els forners han estat professionalment units des de l'edat mitjana, adaptant les seves institucions a les circumstàncies polítiques i econòmiques de cada època, com el Gremi de Tarragona i Comarca fundat l'any 1483, el de Reus i Comarca el 1910, el de Tortosa a l'any 1934, així com Valls, Montblanc, El Vendrell i posteriorment la resta de comarques com Falset, i Gandesa amb Mora d'Ebre i Amposta. Telèfon: 977.21.59.84
Gremi de Pastisseria de Barcelona - associació sense ànim de lucre, que té com objecte la representació, defensa i foment dels interessos generals professionals comuns dels seus socis i és, alhora, un organisme professional constituït per la lliure afiliació dels empresaris artesans que exerceixen qualsevol de les activitats de pastisseria, confiteria, rebosteria, brioixeria, xocolateria, gelateria, bomboneria, orxateria i, addicionalment, la preparació de plats cuinats o precuinats i activitats de càtering dins de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. Va ser fundat el dia 15 de gener de 1901 i té més de 500 empreses associades. Telèfon: 93.317.39.98

Divinitat del pa
Amades i Gelats, Joan / La Neotípia