Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires dels bolets > Festes de bolets

Festa del Bolet
Setcases (el Ripollès)
Durant un cap de setmana, la població de Setcases, a la Vall de Camprodon, celebra la seva Festa del Bolet, dedicada a aquests preuats elements que surten durant la tardor. La festa compta amb les activitats tradicionals d'aquest tipus de celebracions i amb la Setmana Gastronòmica del Platillo, que pretén revaloritzar aquest plat tradicional.

Fira del bolet
Llagostera (el Gironès)
Situada entre els massissos muntanyosos de les Gavarres i Cadiretes-l'Ardenya, Llagostera s'ha afegit a les poblacions que organitzen una celebració festiva per reivindicar la llarga i ben arrelada tradició boletaire del municipi.

Fira del Bolet i la Natura
Vilassar de Dalt (el Maresme)
Com cada any a finals d'octubre, arriba la Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt, un esdeveniment que combina la tradicional Exposició de Bolets amb una Fira i diverses activitats complementàries.

Festa del bolet a Calella (el Maresme) - festa que es celebra a mitjans d'octubre i que organitza l'associació Gent del Barri de Pequin en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Calella. Telèfon: 93.7663030
Festa del Bolet a Seva (Osona) - festa que es celebra a l'octubre i que inclou un concurs de recerca de bolets, parades de productes autòctons del poble, xerrades i gresca i activitats infantils durant tot el dia.
Festa del Bolet a la Pobla de Lillet (el Berguedà) - festa que en poc temps s’ha convertit en un important punt de trobada anual per a tots els amants de la micologia, amb els tradicionals concursos, degustacions i exposicions al voltant d’un dels reis del bosc a la tardor.
Diada del Bolet de Sant Julià de Ramis (el Gironès) - a principis de novembre. Amb exposició de bolets, concursos, activitats culturals, xerrades, tallers, demostració culinària, concurs de plats elaborats amb bolets, "tastet de bolets" amb cuinats elaborats per restaurants i comerços del poble, mercat del bolet amb parades relacionades amb el món del bolet i la tardor. Organitzada pel Grup Excursionista de S. Julià de Ramis.
Cap de setmana de bolets a Sant Julià del Montseny (el Vallès Oriental) - el darrer cap de setmana d'octubre. Els restaurants del poble fan el “Menú del Bolet”, un conjunt de plats relacionats amb els bolets, com l'amanida de bolets amb gambes, pinetells a la brasa, etc. Hi ha un concurs de bolets, que en premia els millors exemplars i una exposició de bolets amb totes les espècies autòctones del Montseny i una de dibuixos fets pels alumnes de l’escola. Exposició per donar informació sobre els bolets i els seus beneficis tant per l’home com el medi natural. Telèfon: 938.473.003
Fira del Rovelló a Reguers (Tortosa) - una trobada de boletaires i d’amants dels bolets en què hi ha expositors i parades de venda de bolets, activitats lúdiques, tasts, exposicions, xerrades, tallers i un dinar popular. Tracta de rememorar els temps de quan la gent dels Reguers anava a buscar rovellons als Ports de Tortosa-Besseit i després els portava a vendre al Mercat de Tortosa. Ara amb la Fira, atraent als seus visitants, es preten donar a conèixer el nostre poble i els seu entorn natural i mostrar els nous productes que s’estant fent amb la pauma. Telèfon: 977 474 117
Fira de tardor a Vilablareix (el Gironès) - des del 2008, fira de pagesia i artesania per donar la benvinguda a la tardor. La fira consisteix en l'exposició de productes d'elaboració artesana, demostració d'oficis i entre els actes previstos destaquen: trobada de puntaires, exposicions, animació, cercavila amb gegants i grallers, esmorzars, música i exhibició de doma de ponis. Telèfon: 972 40 50 01
Festa del Bolet a Santa Susanna (el Maresme) - sortida col·lectiva per anar a collir bolets, mercat, sessions de micologia aplicada, exposició de bolets, etc A mitjans novembre, des del 2009. Telèfon: 93.767.84.41
Festa del Bolet de Canet de Mar - a principis de novembre. A la festa hi trobareu demostracions de cuina, degustació i tast de bolets, paradetes, gegants, diables, activitats infantils, conferències, concurs de redacció infantil, etc. Telèfon: 687458163
Fira del fredeluc a Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) - fira gastronòmica centrada en aquest bolet, el fredolic o fredeluc. Es va a caçar bolets acompanyats de boletaires experts per l'entorn natural de Santa Eulàlia de Riuprimer, concurs de dibuix infantil, tastets gastronòmics de tapes amb fredolics, concerts... Telèfon: 658629877

Guia de bolets per a nois i noies
Pascual Lluvia, Ramon / Edicions Cossetània