Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires dels bolets > Fires i mercats de bolets

Les fires i mercats de bolets estan encaminats a la venda d’aquests fruits comestibles del bosc. Alguns d’aquests mercats són simples parades que hi ha durant tota la temporada a peu de carretera, però d’altres són punts de trobada pels amants dels bolets. Aquestes manifestacions col·lectives de caire festiu estan centrades en una fira o mercat on es poden comprar i vendre bolets acabats de collir. Algunes complementen aquesta oferta amb la venda de productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitures, conserves, etc) i altres productes alimentaris naturals. N’hi ha que s'han especialitzat en un determinat tipus o espècie de bolet.

Fira de la llenega
Cardona (el Bages)
Les parades de bolets i altres productes artesanals, el concurs de llenegues, els tastets i la mostra micològica són els principals ingredients de la Fira de la Llenega de Cardona, una festa dedicada a aquest exquisit bolet mocós i als que fan productes artesanals.

Fira de bolets i productes artesanals
Sant Iscle de Vallalta (el Maresme)
La relació de Sant Iscle amb els bolets ve de lluny i és per a tothom ben coneguda. Enclavat al bell mig de la serra del Montnegre-Corredor, el poble celebra una concorreguda fira on es poden trobar parades de bolets i altres productes artesanals, una exposició de bolets i una mostra gastronòmica a càrrec dels diferents restaurants del municipi.

Mercat del Bolet a Guardiola de Berguedà (Berguedà)
Fira de bolets i productes artesanals a Vilada (el Berguedà) - festa del Bolet a mitjans d'octubre. Amb fira de parades de bolets i també de poductes artesanals, concurs gastronòmic i degustació de coca amb bolets.
Fira del Bolet i la Natura a Vilassar de Dalt (el Maresme) - amb sortides a buscar bolets, tastets de bolets, exposició de bolets i fira de bolets amb parades artesanes relacionades amb l'univers boletaire (bolets frescos i assecats, cistells, llibres de bolets i natura, taller de cistelleria, ceràmica de bolets, embotits de bolets, ganivets, talles de fusta de bolets...) i entrega del Bolet d’Or a una persona o entitat del poble.
Fira de l'esclata-sang i de la muntanya de Mancor de la Vall (Mallorca) - amb exposicions de carros i eines antigues, la jornada gastronòmica de l’esclata-sang en els bars i restaurants del poble, el mercat artesanal, el “Mancor Solidari”, l’exposició catalogada de bolets i també la fotogràfica, etc.....
Fira del bolet i la Micologia a Sant Hilari Sacalm (la Selva) - amb una fira de parades de bolets, tallers de cuina, Exposició de bolets de les Guilleries, etc Primer cap de setmana d'octubre.
Fira del bolet i el boletaire a Solsona (el Solsonès) - a finals d'octubre, Solsona organitza tres dies de mercat del bolet i productes artesans, acompanyat d'exposicions, xerrades, tastets i activitats infantils, entre altres propostes. Telèfon: 973.48.00.50
Fira del Bolet a Santa Cristina d'Aro (el Baix Empordà) - fira d’artesans, talers infantils per donar a conèixer els bolets als més petits, demostració de cuina en directe i tastets dels restaurants. Telèfon: 972835293
MEercat del Bolet a Cal Rosal - Mercat de bolet fresc, productes elaborats amb bolets i productes agroalimentaris del Berguedà. Obert cada dia de l'1 de setembre al 30 de novembre. Activitats cada diumenge. Festa del Bolet: 4rt diumenge d'octubre. Telèfon: 938250013

Sant Iscle de Vallalta, terra de bolets
Diversos autors, / Edicions Els 2 Pins