Calendari: Festes de Tardor > Festes de l'oli nou > Festes a la D.O Garrigues

Fira de l'Oli Verd
Maials (el Segrià)
Maials celebra l'arribada de l'oli nou amb una festa encaminada a donar a conèixer tota la cultura relacionada amb el cultiu de l'olivera i la producció de l'oli al poble, al mateix temps que vol oferir la possibilitat de tastar i comprar el primer oli de la temporada, l'oli verd, a tots els que s’hi atansen.

Festa de l’oli a Belianes (l’Urgell) - festa que es celebra el primer diumenge de desembre amb una demostració de l'elaboració tradicional de l'oli al Molí Maurici Massot i el tast d'un esmorzar típic de la temporada de les olives. Telèfon: 973.330.139
Festa de l'oli a Castelldans (les Garrigues) - celebració que vol promocionar el producte de la comarca i recordar l'antiga elaboració de l'oli. Amb un esmorzar popular i una visita a la cooperativa del camp Sant Fortunat. Durant tot el matí, portes obertes al Museu de l'Oli i del Món Rural. Telèfon: 973.12.00.02
Fira de les Garrigues i Fira de l'oli de Qualitat Verge Extra a Les Borges Blanques (les Garrigues) - desde 1963 se celebra la Fira de les Garrigues, una fira que té els seus orígens en la festivitat de Sant Antoni. Durant uns anys i per qüestions de climatologia, es van canviar les dates de celebració de dita Fira al mes d'abril/maig, però posteriorment, el 1997 i amb la intenció de recuperar i mantenir les nostres tradicions es va tornar a traslladar per la festivitat de Sant Antoni amb la qual cosa també es van tornar a celebrar els famosos "3 Tombs de Sant Antoni" a les basses de la nostra ciutat, amb carrosses i cavalls, així com el Mercat de Sant Antoni que celebren els nostres comerciants. El 1997 també es va iniciar, juntament amb la Fira de les Garrigues, la primera edició de la Fira de l'oli de qualitat verge extra. Actualment, ambdúes acullen un volum de 152 expositors i 60.000 visitants per edició. Telèfon: 973.14.28.05
Festa de l'oli “Les Cabanes" a Juncosa (les Garrigues) - Esmorzar popular amb rutes guiades per les cabanes i balmes de Juncosa. A finals de novembre. Des del 2006.
Fira de l'Oli i la Pedra a Vinaixa (les Garrigues) - festa dedicada a l'Oli Verge extra D.O.P. Les Garrigues de Vinaixa, les indústries de Pedra del municipi i, per extensió totes les empreses i comerços de la vila. Amb esmorzar a la cooperativa, exposicions, xerrades, dinar popular i ball de tarda. Al març, havent acabat la collita. Telèfon: 973.175722
Festa de l'oli a l' Albi (les Garrigues) - des de 1995. Amb esmorzar popular, dia de portes obertes a la cooperativa, actuació del grup de Grallers de l'Albi i dinar de germanor. Al març, havent acabat la collita. Telèfon: 973.175004

Una terra d'oli. L'oli d'oliva de les terres de Lleida
Diversos autors, / Pagès Editors S.L