Calendari: Festes d'Hivern > Festes i fires gastronòmiques > Festes i fires de la carxofa

Festa de la carxofa a Benicarlo (el Baix Maestrat) - la carxofa és un dels productes més preuats d'aquesta localitat, que a més compte amb la Denominació d'Origen Protegida. Des de 1994 se celebra des de finals de gener i la primera setmana de febrer una festa en el seu honor. Els plats elaborats al voltant d'aquest vegetal en són els protagonistes. Telèfon: 964.47.00.50
Festa de la Carxofa a Amposta (el Montsià) - des de l'any 1996, promoció Gastronòmica que té lloc durant tot el mes de febrer i que inclou unes Jornades Gastronòmiques de la Carxofa (des del 2004) on diferents restaurants de la localitat ofereixen menús amb carxofa. Telèfon: 977.70.34.53
D.O.P. Carxofa de Benicarló (el Baix Maestrat) - web del Consell Regulador de la D.O.P. Carxofa de Benicarló. El Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló, porta una línia d'activitat promocional constant i continuada en la defensa, garantia i promoció del producte d'alta qualitat. Organitza diversos actes, juntament de la festa de la Carxofa, per a promocionar la carxofa de Benicarló. Telèfon: 964.46.16.74
Festa de la Carxofa a Almoradí (el Baix Segura) - se celebra la fi de la collita de la carxofa en aquesta comarca. Al març, des del 2012. Es fa un Congrés de la Carxofa i una Olimpiada de l Carxofa. Ho organitza la Asociación Alcachofa Vega Baja.

La cuina de la carxofa
Garcia Parajuà, Pau / Editorial Comanegra
La carxofa és un dels ingredients més emblemàtics de la nostra cuina, una ...

La alcachofa, de la huerta a la mesa. Recetas de Moisés Martínez y estudios sobre el paisaje, el cultivo y sus valores nutricionales
Diversos autors, / Publicacions de la Universitat d'Alacant
La carxofa és un producte fresc amb múltiples usos i beneficiós per a la ...