Calendari: Festes de Tardor > Festes de la Verema > Festes i fires de la D.O Penedès

Festa del Most
La Granada (l'Alt Penedès)
La Festa del Most de La Granada és un conjunt d’activitats festives inicialment destinades a celebrar els bons resultats de la collita de raïm. Es desenvolupen en dos caps de setmana i inclouen tots tipus d’activitats culturals, d’entre les que destaca la tradicional pujada del Ruc al campanar.

Festa del Most i Mostra de vins i caves
Font-Rubí (l’Alt Penedès)
Hereva dels antics Balls del Most, la Festa del Most de Font-Rubí és alhora un homenatge al sistema d'elaboració tradicional del vi i un aparador d’alguns dels productes amb Denominació d'Origen Penedès que surten dels nombrosíssims cellers que hi ha al municipi.

Festa del Most
La Ràpita, Aj. de Santa Margarida i els Monjos (l'Alt Penedès)
El programa de la Festa del Most de La Ràpita és un dels més complerts d'entre totes les festes de la verema que es fan al Principat. Durant dos caps de setmana es succeeixen una gran varietat d'actes que giren al voltant de la Mostra de Vins i Caves, una de les més representatives del sector vitivinícola penedesenc.

Setmana del Cava
Sant Sadurní d'Anoia (l'Alt Penedès)
La Setmana del Cava és un vastíssim conjunt d’activitats al voltant d’aquesta beguda escumosa d’entre les que destaca la coronació de la Reina del Cava i l'elecció dels nous Confrares uns títols honorífics que s'atorguen a personatges famosos a qui es fa jurar, en acte solemne, eterna fidelitat al cava català.

Festa de la Verema
Sitges (el Garraf)
Sitges celebra durant el mes d'octubre una festa per recordar el passat i el present vinícola del municipi, una celebració que posa de manifest la importància del vi dins la historia local.

Festa del Most
Castellví de la Marca (l'Alt Penedès)
Castellví de la Marca dóna gràcies, des de 1958, a Santa Maria de la Múnia per la collita de raïm que acaben de realitzar. Les pubilles del poble ofereixen a la imatge de la marededéu local el primer suc extret del raïm, mentre tot el poble celebra una participada cercavila.

Festa del Most
Sant Pere de Riudebitlles (l'Alt Penedès)
L'Arrencaceps, el concurs de força basat en les feines del camp del Penedès, sorgit a redós de la festa del most de Sant Pere de Riudebitlles, congrega cada any multitud d'afeccionats que volen saber qui és l'home -i la dona- més forts de la contrada.

Festa de la Verema a Cubelles (el Garraf) - l'elecció de la pubilla de la verema i la pubilla infantil, la mostra de vins i caves de Catalunya, el lliurament dels premis Pàmpols de Plata a persones destacades en la promoció dels productes vinícoles, i el ball de la verema, són els actes més destacats d'aquesta festa que, a mitjans de setembre, marca extraoficialment el final de l'estiu. Telèfon: 93.895.03.00
Festa de la Verema a Els Hostalets de Pierola (Anoia) - festa que es celebra a finals de setembre o principis d'octubre i que compta amb la tradicional collita popular de raïms, l'esmorzar de pagès, la trepitjada de raïm i la ballada popular de sardanes.
Festa del Most a Banyeres del Penedès (el Baix Penedès) - començà a celebrar-se per primera vegada l'any 1984. Els nens i nenes del poble, amb vestits típics, trepigen el raïm i després de recollir el most es fa una cercavila pels carrers, amb carros i tartanes carregats de portadores. S'acaba la festa a l'església, on té lloc la benedicció d'aquest most. Octubre. Telèfon: 977.671.350
Festa del Most de Moja, Olèrdola Telèfon: 938.173.142
Festa del Most de l'Arboçar, Aj. Avinyonet del Penedès (l'Alt Penedès) - la sardinada popular, el concurs de poda, la gimcana de tractors, la caminada popular, la trepitjada de raïms, o el concurs de tastavins, són alguns dels actes d'aquesta festa que es celebra a finals d'octubre. Telèfon: 93.897.00.00
Festa del Most a Sant Cugat Sesgarrigues (l'Alt Penedès) - Sant Cugat Sesgarrigues celebra, cada any, la Festa del Most, el final de la verema i l'arribada del vi novell amb Tast de Vins, Sopar Popular, Obertura del Forn Rural, Correfoc,... Telèfon: 93 897 01 03

El ruc de La Granada
Albornà Marimón, Magda / Magda Albornà Marimón